13 d’abril, 2011

LA MEMòRIA DEL FUTUR

Ahir es va presentar el 10è volum de la col•lecció La Memòria del Futur. Un volum dedicat al cinema i als cines que han estat presents en la vida quotidiana de vilanovins i vilanovines : Teatre Apol•lo, del Teatre Principal, del Círcol Catòlic, del Cine Diana, del Kansas, del Villamar, del Cinema Bosc i del Cine Club Vértice.

De nou un exercici de memòria del GRUP DE DONES AMB MEMÒRIA del TALLER LA HIStÒRIA A LES NOSTRES MANS que ha volgut treballar per explicar el seu passat . Per a compartir-lo.

Ressegueixo la llarga feina que han fet al llarg dels anys - Els nostres records d’escola, el pa de cada dia, fes-me’n cinc centims, familia i guerra, L’esport, història i records, Sobreviure .... – una important tasca de recordar i de difondre el nostre passat . Podeu clicar aquí per a repassar-la i copcareu la tasca de Judith Barbacil i la regidoria d'Equitat . La tasca de totes les dones que han volgut fer dels tallers una aportació al patrimoni col.lectiu de la ciutat :

Recullo el que queda escrit en un dels volumns en la introducció que signa Joan Ignasi Elena : La memòria és primordial per a la vida quotidiana i per a la pròpia identitat d’una col•lectivitat, i és una qualitat que pot passar inadvertida,però per contra la seva absència és devastadora per mantenir vius els records i el orígens de la nostra existència. Evocar és recuperar del bagul dels records l’experiència reconstruïda, però l’evocació d’aquests fets a vegades no és fàcil. Així doncs, el programa La Memòria del Futur pretén recuperar esdeveniments mitjançant els mateixos protagonistes de la nostra història local, que potser per ales generacions més joves poden semblar perduts en l’oblit, o senzillament, no haver existit mai"