31 de gener, 2011

LA TELEVISiÓ LOCAL. Bona feina al GARRAF

A l'era digital la televisió ha d'ésser un facilitador que afavoreixi el dialeg dins la comunitat . ( Doug Macnamara. Expert internacional en estrategia i desenvolupament global . Expert en l'anàlisi de la industria audiovisual )

Aquests dies hem repassat el paper de la Televisió comarcal. La del Garraf. N'he parlat amb Laura Marin a EL PUNT . Em fa una entrevista i comentem el futur de la nostra televisió. Li explico que són moments dificils però que estem satisfets de la nostra televisió comarcal. Crec que arribem a la conclusió que la televisió publica, catalana , de promixitat té interés i futur , entre d'altres coses fruit que "el ciutadà es vol veure reconegut” . També que ens hem d'adaptar als nous mecanismes tecnològics . La televisió a la carta , n'és un.

Hi ha dades prou interessants del recorregut que ha fet la televisió comarcal aquests darrers anys: 19 hores de producció pròpia (Son 2.7 hores al dia) . Producció que neix al Garraf i es vista i compartida per tota la Xarxa de Televisions : 3 programes a la XTVL (La Malla, programa setmanal des de fa 10 anys i distribuït per la XTVL en cadena / Festival TV. 10 capítols anuals dedicats al festival de cinema de Sitges/ Gaudeix La Festa. Des de aquest gener el programa està distribuït per la XTVL ). Noticies i reportatges que neixen al Garraf i son vistos arreu ( 30 notícies al més que son utilitzades per altres TV's locals , 2 reportatges al mes que son utilitzats en altres programes de la XTVL ). Retransmissions esportives ( 5 retransmissions esportives l'any que s'emeten en cadena ).

Un equip humà format per 26 treballadors i treballadores . Que ha sumat trajectòries i bagatge . La suma de l'experiencia de Canal Blau i Maricel Televisió .Que s'acompanyen amb la feina de 5 productores que ens generen notícies, continguts i programes ( Sessió Plenària, La Malla , Gaudeix la Festa , Mosaic d'Entitats ).

Una bona audiència televisiva segons el "Baròmetre de l'audiència" ( tenim actualment 26.000 telespectadors , dels quals, 8000 son telespectadors diaris). I sóm la 10a TV Local de Catalunya en nombre d'audiència/dia .

Finalment , XIPTV és la plataforma a Internet de la nostra TV ( 155551 vídeos descarregats fins el 17 de gener. 15 vídeos al dia penjats) .