11 de novembre, 2010

PARAULES DEL PRESIDENT EN RELACiÓ A LA IGUALTAT

Ahir vaig escoltar al president Montilla i a la consellera Serna en el marc dels “Diàlegs amb el president : igualtat”.

Una trobada molt tranquil•la i agradable en la que vaig compartir algunes propostes , posicions i paraules prou suggerents. Deixo escrit allò més remarcable fruit que crec que il.lustra quin és l'esperit del PSC en relació a la igualtat

LA IGUALTAT ÉS UN OBJECTIU DE PAÍS
.

La recuperació econòmica serà possible amb una plena incorporació de la dona al món del treball” .


"
La igualtat es de justícia social però també un factor important de competitivitat” .


Amb polítiques de gestió del temps hem de millorar la presència de dones directives, de dones que treballin ....”

“La lluita contra la discriminació de les dones es irrenunciable”

“La renovació de la política passa per la feminització de la política: propostes practiques , llenguatge, maneres d’exercir el poder ....."
El president recorda un dels punts del decàleg del Congres del PSC on deiem : Som feministes i ens comprometem que ambdos generes la feina i l’oci, les responsabilitats familiars politiques i cíviques , el compromís i la recompensa. Volem fer de la igualtat i de la llibertat de totes les opcions personals una conquesta permanent .

En relació al Treball “Al llarg d’aquests anys 600 empreses han rebut suport per implementar plans d’igualtat” i araProposem que al final de la propera legislatura totes les empreses de més de 30 treballadors tinguin implantades mesures efectives per la igualtat perque ja que ja s’han provat exitoses en les grans empreses que han abordat aquest àmbit amb serietat”. Deia el president que la conciliació, la flexibilitat horària, la igualtat salarial o la transparència en els criteris d’accés a càrrecs directius , quan s’han provat a a les empreses ha quedat demostrat que arrossega “més satisfacció laboral, menys baixes, més implicació amb l’empresa; en definitiva més producció al cap de l’any”.

La proposta que fa el PSC - Iguals - fara que les empreses adoptin mesures i
sistemes de flexibilitat horària , fórmules per fer possible la conciliació , possibilitat de teletreball parcial, anàlisi de retribucions per forçar la igualtat salarial a igualtat de mèrits , transparència en els criteris d’accés als llocs directius , prevenció de l’assetjament sexual i del llenguatge sexista en la comunicació interna.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Mila:
Mira't això!
http://www.vilanovadigital.com/espais/blocs/viewdoc.asp?Iddoc=29530

Si vols deixar resposta en el teu bloc ho agrairé.

Gràcies,