03 de novembre, 2010

Excessiva recurrència

Aquest és l'article que he publicat a Catalunya Press. Parla de la llengua catalana i de la utilització com element polític.


D’ençà un anys en els inicis de les campanyes electorals el PP, sense cap mena d’originalitat, posa la llengua com a tema de conflicte. Una manera de transmetre que a Catalunya hi ha conflicte lingüístic. Ara sense cap escrúpol i amb la connivència d’algunes altres forces polítiques - Ciutadans i unes associacions sense cap representativitat real al país - volen posar en qüestió els reglaments d’usos lingüístics de les institucions. Reglaments que per altra banda, pauten qüestions tant racionals com que en un país es parli la llengua que li és pròpia, sense que això vagi en detriment de cap de les dues llengües oficials.

La llengua com a referent, com a un dels eixos estructurals d‘un país, com un dels elements de pertinença a una comunitat i, en definitiva, com a instrument de cohesió social és fàcilment manipulable. Aquí - el PP - vol que esdevingui instrument d’enfrontament entre comunitat.

(... llegir més)