14 de juny, 2010

LES DONES SUMEN

En pocs dies he pogut compartir dos actes que volien posar de relleu el paper de les dones a la nostra societat. Per una banda , a Sitges, amb una jornada organitzada per la Regidoria per a la igualtat de Gènere de l'Ajuntament de Sitges, " Nous temps, noves maneres de liderar". En segon lloc , "She leader 2.0 . Congres Internacional de Directives i Professionals" , que organitzava el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya.

Ara que fa uns dies que van produir-se aquestes dues trobades, he repassat que s'hi va dir i he visitat les blocs on hi ha les conclusions : SHE LEADER . En el cas de Sitges , i tal com es va quedar , són al bloc de la regidora Mercè Espada : http://merceespadap.blogspot.com/.

Hi ha un fil conductor en les reflexions i discussions que s'hi han donat : el món es cada vegada més global . La crisi - les crisis - que estem visquent potser posen més de relleu que els models que hem fet servir fins ara no ens porten a "bon port". Cal buscar noves maneres de fer i recordar "vells valors" . Recuperar-los . Aquells que havíem tingut i practicat i que amb la "follia col.lectiva" hem oblidat o hem aparcat. En aquest marc, és necessari que les dones siguem presents en llocs on es prenen decisions. Aquesta presència serà positiva per a les dones, però especialment, per a la globalitat de la societat.

Deia la Regidora de Sitges : " .... Hem de posar l'accent en uns valors nous, més sostenibles: el valor del treball en equip, del desenvolupament de les persones, de la seva formació continua, valorar els èxits i els fracassos com a aprenentatge...."

Deia Gemma Lienas - en el seu article habitual els dissabtes -, en relació a SHE LEADER 2.0 : "......
Nunca la población femenina había estado tan preparada como ahora: el 57% de graduaciones universitarias corresponden a mujeres. Sin embargo, según datos de un informe de CCOO, el paro entre las universitarias triplica al de los universitarios" i valorava positivament que She leader hagi reunit dones diferents - diferents feines , formació , trajectòria, posicions - amb l'objectiu últim de crear i reforçar xarxes. De sumar. (http://www.elpais.com/articulo/cataluna/She/Leader/elpepuespcat/20100612elpcat_6/Tes)