15 de novembre, 2009

ACOMPANYEU-NOS EN EL SOMNI PEDAGOGIC de l'Escola Les Parellades

Aquestes són les paraules finals de la Directora del CEIP les Parellades de Sant Pere de Ribes en l’acte d’inauguració de l’escola d’ahir dissabte. Han estat paraules ,acompanyades amb ulls plorosos. De l’emoció , del neguit de les darreres hores, de la sensació de feina i d’equip. D’alegria , suposo, de poder ser directora d’un centre educatiu com el que ahir es va inaugurar.

Fou un acte amb la presencia del Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Jose Montilla , de l’alcalde de l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes , Josep Antoni Blanco i de tota la comunitat educativa ( mestres , pares i mares , nens i nenes) . Després del recorregut i “descobriment del centre” , els seus racons , la llum i els finestrals al Parc Natural del Garraf ..... hem escoltat paraules reconfortants , des del meu punt de vista , sobre els valors a l’àmbit educatiu i del necessari treball en xarxa - escola, famílies i societat - per aconseguir un país més just i que assumeixi de ple els valors de l’esforç, el treball , la igualtat i el compromís... per part de tots i totes .

L’acte d’avui il.lustra el que jo manifestava dies enrera en relació als Pressupostos de la Generalitat al Garraf que el PP ha volgut explicar d’una manera reduccionista i generant desinformació : “ Estem generant una xarxa d’equipaments educatius i de salut en un nombre alt. Com mai. Una xarxa que ens ha de permetre recuperar els dèficits històrics a la comarca”

Avui hem inaugurat aquesta escola, divendres es publicava la licitació de la construcció de l’IES Montgros de Sant Pere de Ribes a GISA (4’3 ME) , dies enrere el govern aprovava l’IES a Baix a Mar De Vilanova i a Geltrú ( 6’3Md’E) , i s’està dibuixant el CEIP AGNES de Sitges .