19 de juliol, 2009

CAP DE SETMANA ROIG A l'ALT PENEDES I EL GARRAF

Ahir era 18 de juliol . Una data amb records tristos i dolorosos !!! Ahir ( però també divendres i avui diumenge) els socialistes i les socialistes hem sortit al carrer . Per a explicar-nos . Per a intercanviar impressions amb la ciutadania . Ens hem convocat sota el crit de DISSABTE ROIG . Una manera de cercar un nom mes adequat a la nostre convocatòria .
Ha estat , efectivament , un dissabte ( un divendres i diumenge ) una mica vermell xque els i les socialistes hem pogut explicar que el finançament aprovat aquesta setmana ha estat un pas ferm que ha fet aquest govern d’acord amb l’Estatut del 2006 .

A la Federació X – Alt Penedes-Garraf – hem al carrer durant tot el cap de setmana 8 taules : Ribes i Cubelles divendres . Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedes, Sitges, Sant Sadurní ahir dissabte . Avui li ha tocat a Torrelles i Sant Quintí de Mediona.

Ha estat un plaer poder explicar als ciutadans i ciutadanes que :

* És un acord històric . El millor de la història del nostre autogovern
* El nou model de Finançament es just . Respon a l’Estatut.
*Trenca amb el model antic que va pautar CiU que no s’adequava a les necessitats dels catalns i catalanes.
*Multiplica per 8 els recursos que teníem en l’actualitat.
*Ha estat un acord bilateral que ens apropa una relació financera federal entre Catalunya i Espanya.
*La Generalitat augmentarà el percentatge de participació en els impostos de l’Estat i podrà dissenyar una política fiscal pròpia.
*Els mecanismes d’anivellament i solidaritat seran justos i equitatius. No penalitzen Catalunya. *S’actualitzen les variables cada any.
*Tindrem mes ingressos .
*En situem x sobre de la mitjana espanyola en recurssos per càpita.

* El Finançament ha estat Un acord necessari, just i estatutari ( president Montilla)