11 de maig, 2008

ENS HA DEIXAT MERCE SALA

Coincideixo amb Cesar Rodriguez a l’inauguració de l’exposició Damia Torrents ( 1883-1965) Memòria d’un escultor.
Compartim la sorpresa i tristesa per la pèrdua de Mercè Sala. Em demana que faci una entrada al meu blog en reconeixement a la trajectòria vital i política d’aquesta dona. Coincidim, jo i el Cesar , en valorar-li aquesta trajectòria i com de didàctica i pedagògica podia arribar a ser .

La darrera vegada que jo la vaig veure va ésser en un dels ACTES DEL CTESG, entorn el 8 de març .En qualitat de presidenta del CTESC , va fer la presentació de les jornades , la igualtat entre homes i dones un any després de la Llei. Va fer, també, la presentació d'un estudi : la igualtat entre homes i dones a Catalunya . Anàlisi de la situació actual.

Vaig pensar , asseguda a la meva cadira , que era una dona forta i compromesa . Un referent de la lluita per la igualtat . Vaig pensar que el relat que explicava era cosit de forma ordenada i rigorosa. En el mateix sentit li recordem el seu llibre El encanto de Hamelin , sobre lideratge i equips.

Valorem que la seva ha estat una vida plena d’aportacions i de treball . Al PSC ( venint de Convergència Socialista ) , a l’Ajuntament de Barcelona, a RENFE , a la Universitat.... Una vida, massa curta , plena de compromís i feina al servei del país.
Aqui teniu unes paraules seves :
Opino que les dones s'han d'animar. Perquè el fet és que les dones tenim menys tendència a intentar agafar responsabilitats. Penso que en el món de la política, com que entenc que la politica és representació, i els que hi son han de treballar per el bé comú de la gent que representen, no es dolent buscar una manera d'encoretjar que les dones hi siguin. Jo defenso les quotes de participació femenina en la política ...... ( entrevista de Montserrat Ribas a "La identitat dona. Editorial la desclosa)